Pencarian populer
USER STORY

Perempuan asal Malaysia Minta Ayam KFC sebagai Hantaran Tunangan

Seorang perempuan di Malaysia minta ayam KFC kepada kekasihnya, sebagai hantaran tunangannya. (Foto: Twitter @ayuyuyuyuuu)
Prosesi tunangan dengan hantaran ayam goreng KFC tengah ramai diperbincangkan di media sosial. Hantaran tunangan unik itu diterima oleh seorang perempuan asal Malaysia bernama Ayu.
ADVERTISEMENT
Melalui cuitannya di Twitter, Kamis (10/7), Ayu mengungkapkan dirinya lah yang menginginkan hantaran ayam goreng itu. Mulanya, Ayu menentukan hantaran secara umum yang dimintakan kepada calon suami. Mulai dari sirih junjung dan cincin, buah-buahan, cupcakes, serta cokelat.
Ayu meminta lima nampan hantaran untuk acara tunangannya. Sayangnya, ia dan calon tunangannya saat itu bingung menentukan hantaran untuk nampan terakhir. Hingga akhirnya terbesit ayam goreng KFC untuk daftar terakhir.
"Sebenarnya aku yang minta. Biasanya orang tunangan bagi makanan dan manisan. Tinggal satu dulang je tak tau nak bagi apa. Dia pun takde idea. Tengok lah KFC jadi list paling last," tulis Ayu, seperti dikutip dari cuitannya, Sabtu (13/7).
Ayu pun mengaku sempat bertanya kepada tunangannya, terkait permintaannya. Ia khawatir, calon tunangannya merasa keberatan. Namun, sang kekasih mengiyakan keinginan itu.
Seorang perempuan di Malaysia minta ayam KFC kepada kekasihnya, sebagai hantaran tunangannya. (Foto: Twitter @ayuyuyuyuuu)
"Dia cakap oke je. Aku cakap lah, kalau susah takpe bagi lain je. Dia pun senyap jeee tak cakap apa sampai lah dah majlis," ungkap Ayu.
ADVERTISEMENT
Hingga ketika tiba hari pertunangan, Ayu mengaku cukup terkejut bercampur senang. Padahal, ia sempat berpikir jika keinginannya dibawakan hantaran ayam goreng KFC itu tidak dipenuhi sang kekasih.
Ayu juga menceritakan dirinya hanya bisa senyum-senyum malu saat itu. Terlebih ketika para tamu mengomentari aroma dari ayam goreng tersebut. Meski tidak lagi hangat, namun hantaran itu cukup membuat kenyang setelah disantap bersama, usai acara.
"Makanan itu masuk perut pun kenyang. Tapi tulahh ayam sejukkk dah," lanjutnya.
Usut punya usut, rupanya, Ayu memang sangat menyukai ayam goreng. Oleh karenanya, ia meminta ayam goreng kepada kekasihnya sebagai hantaran saat bertunangan. Ayu mengaku beruntung lantaran sang suami bisa memahami keinginannya.
Seorang perempuan di Malaysia minta ayam KFC kepada kekasihnya, sebagai hantaran tunangannya. (Foto: Twitter @ayuyuyuyuuu)
"Sebab aku suka sangat ayam goreng. untung dapat tunang yang memahami. Semorang gelak sebab kfc jadi hantaran," imbuhnya.
ADVERTISEMENT
Sejak diunggah dua hari lalu, cuitan tersebut sudah di-retweet lebih dari 11 ribu kali dan disukai lebih 10 ribu warganet. Banyak juga warganet yang turut mengomentari cuitan itu.
"So sweet. Semoga hubungan berkekalan hingga akhir hayat," komentar @QDzulqarnain.
"Selamat, sis. Terkejut tak, dapat hantaran KFC haha.. first time dengar ini," tulis @maafcakaplah.
"Lepas tunangan boleh makan ramai-ramai. Good idea," tambah @syazwina_ikram.
(zhd)
Baca lebih banyak informasi mengenai berita artis/berita heboh/info bola/dan lifehack lebih nyaman di aplikasi kumparan.
Download aplikasi Android di sini.
Download aplikasi iOS di sini.
Tulisan ini adalah kiriman dari user, isi tulisan ini sepenuhnya menjadi tanggung jawab penulis. Laporkan tulisan
Tentang kumparan · Bantuan · Ketentuan dan Kebijakan Privasi · Panduan Komunitas · Pedoman Media Siber · Iklan · Karir
2019 © PT Dynamo Media Network
Version: 1.1.85